Competence Center SAM

softwareassetmanagementheaderen

Competence Center SAM

Software Asset Management Services


Uw gids door de software-jungle

Software is één van de meest essentiële basisonderdelen bij het optimaliseren en automatiseren van bedrijfsprocessen. Uw software verdient daarom de beste zorg: Software Asset Management (SAM). Software is niet meer weg te denken uit het bedrijfsleven: naast audits van softwarefabrikanten en de Business Software Alliance geven nieuwe IT trends als Het Nieuwe Werken, Bring Your Own Device (BYOD) en de Cloud software steeds meer een belangrijke positie binnen de bedrijfsstructuur. Vóór deze ontwikkelingen was het niet makkelijk om bij te houden wie welke software waar gebruikt, tegenwoordig kunnen we spreken van een ware software-jungle.

SAM, de sleutel tot succes

Software Asset Management is uw gids door deze jungle: efficiënt, kostenbesparend en transparant. Met SAM krijgt u namelijk een duidelijk en accuraat beeld van de licentiepositie van uw bedrijf. Zo krijgt u informatie over wie de software gebruikt, hoe intensief het gebruik is, met welk doel en of de licentie daarvan op orde is. De kans is groot dat er een wezenlijk verschil bestaat tussen de aangekochte en werkelijk in gebruik zijnde softwarelicenties. Het is namelijk moeilijk vast te stellen welke software geïnstalleerd is op alle aanwezige IT-apparatuur, onder andere vanwege het feit dat medewerkers zelf veel installeren op hun PC of laptop. SAM kan hierin de oplossing bieden. U kunt met SAM niet alleen juridische zekerheid realiseren, ook geeft het de mogelijkheid uw softwarelicenties efficiënter in te zetten, wat enorme besparingen kan opleveren!

Europese koploper SAM

Comsoft direct bv is de ideale SAM partner: niet alleen dé specialist op het gebied van licenties, maar ook de meest innovatieve Software Asset Management adviesorganisatie van Europa. We willen onze kennis en ervaring inzetten om de levenscyclus van software zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. Omdat elk SAM vraagstuk anders is, heeft Comsoft direct drie nieuwe SAM services ontwikkeld, zodat er altijd een service is die aansluit bij uw behoeften. Iedere SAM service gaat uit van een integrale benadering van uw bedrijf, de processen en uw IT-assets en is beschikbaar in een cloud-, on-premise- en hybride-variant.

 

5 belangrijke redenen voor SAM

 • Zekerheid
  vermijdt elk risico
 • Besparingen
  optimaal gebruik van software, centrale inkoop
 • Planning
  opstellen van budgeten, een overzicht van alle licenties- en servicecontracten, facturering
 • Transparantie over softwaregebruik
  Het gebruik van de software en het versterken van uw onderhandelingspositie
 • Support
  voor een hogere efficiëntie tijdens het dagelijks gebruik, bij migraties of introductie van nieuwe softwarepakketten


3 belangrijke redenen voor SAM door Comsoft direct

Hebt u vragen over Software Asset Management services?

Wij adviseren u graag.

Vraag onze specialisten voor meer informatie